tirsdag 25. januar 2011

Mat - tips ♥

Grønn ertesuppe med bacon

2-3 sjalottløk, finhakka
500 gram frosne erter
ca 4 dl kyllingkraft (evt kyllingbuljong)
ca 2 dl fløte
litt sitronsaft
salt
hvit pepper
en neve frisk basilikum
ca 100 gram bacon, i biter
god olivenolje


Framgangsmåte:
·      Steik løken så den blir blank og mjuk
·      Ha i ertene og la dei surre nåkken minutt
·      Hell i hønsebuljongen og fløten og kok opp. La det koke i nåkken min.
·      Ha i frisk basilikum
·      Bruk en stavmikser til å knuse ertene i kjelen. Suppa skal bli kremete. Blir den for tjukk så tilsett litt meir væske
·      Smak til med hvit pepper og sitronsaft og salt
·      Steik bacon og ha i suppa ved servering. Smaker godt med brød til

Bon Appetit
Oppskrifta er henta fra bloggen Trines Mektige Matblogg


For å sei det sånn så ser den ikkje spesiellt god ut på mitt bilde, men den smakte fantastisk! Den er mektig så magen vart mett før augene dessverre..

Gå inn på Trine sin matblogg og sjå kor fint ho lagar til maten!

2 kommentarer:

  1. Mmmm den såg knall go ut, må nok testes ut snarest:)) Takk for du delte oppskriften:))
    Klem!

    SvarSlett
  2. Denne så virkelig god ut!
    Kanskje jeg skal prøve den;)
    Ha en fin helg:P

    SvarSlett